Bornholmsk natur inspirerer topledere
– Jeg elsker bornholmerne. Der er så dejlige og kreative mennesker herovre, så det er ikke kun naturen, der inspirerer, fortæller Rikke Hertz, der bl.a. er blevet en ivrig samler af bornholmsk kunsthåndværk. Fotograf: Pelle Rink.

Bornholmsk natur inspirerer topledere

Rikke Hertz, der er forfatter og spirituel erhvervsrådgiver, har succes med at lade en del af sin unikke lederuddannelse finde sted på øen.

Kaffeslottet behøver ingen nærmere introduktion, og det gør dets ejer Rikke Hertz heller ikke. Hun blev landskendt for sine clairvoyante evner i tv-programmet ’Nærkontakt’ og er en travl dame med en mission: Det skal være naturligt at have en spirituel tilgang til livet. Sådan er konceptet også i hendes lederuddannelse, hvoraf en del af forløbet foregår på øen.

– Jeg inviterer mine deltagere til et ophold på Kaffeslottet midtvejs i uddannelsen, og jeg har netop fået feedback fra den seneste gruppe, som er meget enige om, at det er noget helt særligt at bo på et slot på en klippe i den her fantastiske natur, fortæller hun.


Rikke Hertz købte Kaffeslottet i 2016 og bruger bl.a. til ophold for sine kursister, så de kan lade sig inspirere af naturen på øen. Fotograf: Pelle Rink

Bornholm har en stærk spirituel energi – og så er der noget særligt over at have en spirituel uddannelse, der foregår i Gudhjem.

Derfor bliver der gået en del kilometer hver gang, Rikke Hertz er på øen med sine deltagere.

– I den bornholmske natur kan du opleve stor variation på kort tid, og det er fint at blive mindet om, at livet består af kontraster. Mennesker kan være lyse og mørke eller positive og negative. Vi er ikke kun én ting, fortæller hun og understreger, at naturen er et vigtigt selvledelsesværktøj for alle.

– Naturen kan påvirke vores fysiske og psykiske tilstand. Den kan hjælpe kroppen og sindet med at geare ned, så du kan mærke bedre efter. Og når du kan mærke bedre efter, så kan du prioritere bedre, og tage bedre beslutninger. Vi behøver ikke at være fastlåste i ét bestemt mønster.

 

Skrevet af Tina Toft Møller, Ugeavisen Bornholm, uge 33 2021.  Nyt spisested i Rønne

Nyt spisested i Rønne

Hovedvagtens Spisehuz satser på klassisk dansk smørrebrød med et sus fra gamle dage.

Født til fart

Født til fart

Bornholms Gokart Center er blevet en succes. Trods coronakrisen har 40.000 gæster nu fræset rundt på banerne, som Kennet Larsen åbnede for tre år siden.

Ny bar for kødglade ølnørder

Ny bar for kødglade ølnørder

Det seneste skud på stammen for sommelier og restauratør Patrick Hult er 'Øl & tjød', der netop er åbnet i Rønne.

Vild med historie(r)

Vild med historie(r)

Det er især gode fortællinger i bogform, der får Brian Christensen til at stå op om morgenen og trække i arbejdstøjet. Derfor er han blevet historiker og journalist, og derfor fortsætter han på 10. år sit forlag, der udgiver nichebøger om barndomsbyen Roskilde og tilflytterøen Bornholm.

Den bygning var aldrig blevet lavet i dag

Den bygning var aldrig blevet lavet i dag

Som lægmand kan man godt genkende en flot bygning, når man ser én. Men det kan måske knibe mere med at sætte ord på, hvad præcis det er, der giver den pondus. Det kan Kenneth Nielsen til gengæld med sin erfaring fra byggebranchen.

’Folk fortryder de tatoveringer, der ikke betyder noget’

’Folk fortryder de tatoveringer, der ikke betyder noget’

Der har været bookinger dagligt, siden removal.nu åbnede i august. Her kan man nemlig – som det første sted på øen – få fjernet tatoveringer, og ifølge klinikejer Rasmus Høgly er der stor interesse.